Monday, 13 June 2011

MB Terengganu punya pasal, 2 hari kebuluran

Roti naik harga 10 sen untuk setiap jenis
Dua hari aku terpaksa makan roti dengan air minuman sahaja. Ini semua kerana Dato' Mat Said punya pasal. Terengganu dah menang piala F.A. tak juga diistiharkan cuti peristiwa. Kalau tak nak istihar cuti, pasal nak bagi rakyat Terengganu macam aku rajin bekerja. Maklumlah awal-awal. Jangan buat orang tertanya-tanya.

Tokel kedai makan cakap, sorry kita orang tak berani masak banyak-bayak nanti, cuti siapa mahu makan?

Dengan keyakinan yang ada ingat hari ini cuti pasal SUKMA. Meleset juga. Makan roti lagi hari ini.

Saya cukup kagum dengan MB Kelantan, istihar awal cuti. Orang Kelantan pun senang nak rancang perjalanan untuk esoknya. Yang pergi tonton bola pun taklah tergopoh-gapah nak balik.. boleh shooping lagi di KL.

Tension aku, dahlah roti Mighty White telah naik hjarga 10 sen senyap-senyap untuk setiap jenis roti. Air minuman kotak Nestle pun sama naik 10 sen.

Kerajaan sentiasa "kedarah' wang rakyat!!

1 comment:

  1. kalu molep ngak kelate tu printohh..mung gi duk dinung laa...bodor arr mung ork kalu dok gi kak tepak yg lagii baikk..tuko lallu ic mung kerakyatan kelatamm....ning wak sibuk duk teganung gokkk.....wak abih pitih jer kajaang teganung bela org macang mung ningg...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...