Tuesday, 7 August 2012

Apakah hukum ahli UMNO undi MCA?

KUALA LUMPUR 6 Ogos - Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) hari ini mempersoalkan hukum dalam Islam mengenai tindakan ahli UMNO mengundi MCA pada Pilihan Raya Umum Ke-13 akan datang.
Presidennya, Datuk Ibrahim Ali berkata, persoalan itu perlu dijawab oleh UMNO kerana jelas Pengerusi MCA, Chua Soi Lek dan keseluruhan pemimpin parti tersebut ketika ini menentang keras penubuhan sebuah negara Islam dan pelaksanaan hukum hudud. Malah CHua Soi Lek mengatakan ini adalah idea gila apabila UMNO Johor mencadangkan hukum Hudud.

Beliau berkata, begitu juga dengan hukum daripada sudut syarak mengenai arahan yang dikeluarkan oleh pemimpin tertinggi UMNO seperti Dato' Seri Najib Abdul Razak dan Timbalannya, Datuk Seri Muhyiddin yang meminta ahli-ahli parti mengundi MCA dan MIC.

''Adakah ia dibolehkan atau tidak, memandangkan MCA terang-terang mengecam penubuhan negara Islam dan hukum hudud. Ini bukan soal UMNO, tetapi kecaman yang dibuat oleh Soi Lek itu jelas melibatkan kesucian Islam dan kepentingan umat Islam.

Sumber : Utusan Meloya Perut...

No comments:

Post a Comment